Å gå barbeint – bare med litt beskyttelse for føttene!

Når barnet begynner å reise seg på egen hånd og tar de første skrittene har vi som foreldre en tendens til å putte de små føttene i sko.

Vent med å putte de små føttene i sko lengst mulig!

Når barnet begynner å reise seg så er det ikke sko det trenger! Barnefoten trenger ikke sko til annet enn beskyttelse! Når barnet går barbeintutvikles muskulaturen i foten bedre. Når barnet reiser seg så kan det stå på tærne, på hælen, på utsiden og innsiden av foten. Denne variasjon i muskelbruk og leddbelastning er viktig for at foten skal utvikle seg riktig. Muskler styrker vristen og barnet få en bedre holdning.

For tidlig bruk av sko kan skade og forsinke evne til å lære å gå.

Å gå med sko for tidlig kan skade og forsinke et barns evne til å lære å gå. For å kunne gå må barnet ha styrke, kontroll og stabilitet i hoftene. I tillegg må de ha kontroll på nakken for å styrke balansen. Samtidig trenger barn kontroll på og koordinering av armer og bein. Alt dette kan bli påvirket når barnet bruker sko for tidlig.

Barbeint med bare litt beskyttelse

Det er mange ganger litt utfordrende å la små barn være uten noen ting på føtter, spesielt hvis gulvet er litt kaldt. Da har jeg løsningen – BarnsBen har tøfler i fra Froddo som er laget av økologisk skinn. De er ikke behandlet slik at det også er helt ufarlig om barnet tygger på skoen:-) Derfor er også disse skoene anbefalt for barn med allergier. Det er tøfler som er laget av ekstra mykt skinn – det er som å gå barbeint bare med litt beskyttelse🙂

Fordeler med tøfler

Det positive med tøfler er at barn blir litt vant til å ha på «sko». Ofte krøller barnet tærne innover hvis ikke de er vant med sko. Derfor er det også ok å begynne å bruke tøfler når barnet begynner å reise seg og tar de første skritt.

Velg tøfler som er så myke at det er som å gå barbeint🙂

Her ser du våre økologiske tøfler:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *